Gaming guide

Introduktion

Du har måske lige haft et ivrigt barn, der med lys i øjnene fortalte at de gerne ville begynde at “game” eller en anden forældre har bragt det op op i forældregruppen for klassen.

Men hvad betyder dette egentlig, og hvordan skal du som forældre forberede dig på dette?
Der findes tonsvis af begreber som man skal forholde sig til og det gør det ikke lettere.

Med denne guide vil vi hjælpe dig med både at forstå hvad gaming er og hvad det indebærer for dig som forælde, og hvordan i som familie fornuftigt kan komme i gang både med at vælge rigtigt udstyr og selve det at spille.

Hvis du føler dig godt klædt på omkring hvad gaming er, og de overvejelser det fører med, kan du skippe denne del af guiden og gå til gaming udstyr eller vælg gamer. 

Hvordan gamer man?


Det at game, betyder at spille spil på elektroniske enheder, dette kan groft deles op i 3 kategorier, computer,  spillekonsoller (Xbox/Playstation) og håndholdte spillekonsoller.

Det er vigtigt for os at pointere, at denne guide er lavet til forældre og andre voksne, som snarligt skal investere i en computer som skal benyttes til gaming.

Guiden kan dog benyttes som inspiration for de andre kategorier af enheder i snakken omkring gaming.

Single & multiplayer

Når man spiller så kan man, afhængig af spillet, vælge at spille alene (singleplayer) eller sammen med andre (multiplayer). De fleste spil er i dag udviklet til at blive spillet online, så du kan spille og tale sammen med klassekammeraterne eller vennerne/veninderne, selvom man ikke er sammen fysisk.

Er vennerne offline, kan man vælge at spille med andre som ikke er en del af ens netværk. Her bør man lige tage en snak omkring at grimt sprogbrug desværre kan forekomme og hvordan man skal forholde sig til det.

En anden kæmpefordel ved at spille multiplayer er at man holde "Lan Party" sammen med sine venner. 
Det gør man ved at kobler computere sammen og danne et netværk og på den måde kan de spille i hold mod hinanden eller gå sammen mod andre.

Det plejer at være et hit, især hvis der er chips, cola og pizzaer involveret. Der kan også være tale om overnattende børn.

Her er det lidt fedt at kunne vise sin gamer frem som er udstyret med en masse RGB lys, vandkøler etc. Der er ikke noget værre end at sidde med et gammelt hakkebræt til en fest.

Hvad vil de spille

For mange forældre kan det virke uoverskueligt at sætte sig ind i hvilken computer samt tilbehør man skal vælge for at opfylde behovet.

Men fortvivl ikke, Standardd har lavet denne guide, så du bedre kan vælge det rigtige og vi her hos Standardd er selvfølgelig altid klar til at assistere.

Du kan med fordel tage udgangspunkt i hvilke spil de gerne vil spille. Ofte er det spil som Fortnite, Minecraft, CS-GO, The Sims etc. de gerne vil spille. Baseret på de spil de ønsker at spille, guider vi dig til at finde den PC der opfylder dit barns behov. Du kan hoppe direkte til vælg en gamer.

Du skal være opmærksom på at spil har forskellige minimum alders anbefalinger som baserer sig på PEGI standarden. De laver vurderingen ud fra aldersegnethed. Det skal dog tilføjes at det blot er anbefalinger og vejledning.

Hvad gør vennerne

Ligesom med så meget andet handler det ofte om at være en del af et fællesskab, dette betyder at de gerne vil spille det samme som de andre fra klassen, de hører også tit fra vennerne om hvilke hardware komponenter samt tilbehør man skal have. 

Men oftest er der blot tale om personlige præferencer, da der er meget udstyr til gaming.
Vi anbefaler at man i stedet fokuserer på at få den rigtige sammensætning af komponenter der passer til behovet, dermed får man en fuldendt spil oplevelse til en pris der matcher behovet.

 

færdigbygget eller byg selv

Som noget af det første, skal man blive afklaret med sit barn om man vil købe en færdigbygget computer, eller købe delene separat og samle dem selv.

Vi anbefaler at købe en færdigbygget computer med specifikke udvalgte hardware dele som er optimeret til gaming. Nogle (bl.a Standardd) giver mulighed for at man kan vælge dele til sin computer og få den samlet. Således sikrer man at delene passer sammen, og bliver leveret samtidig, da der kan være langvarig leveringstid på komponenter til en computer.

Standardd tilbyder at bygge tilpassede computere efter ønske og rådgivning. Vi tilbyder som de eneste i Danmark et byggekursus ved køb af en ny computer hos os. Dette vil give dit barn mulighed for både at lære mere om hvordan en computer fungerer generelt og hvordan de samles.

Læs mere her om vores byg din gamer kursus. 

Yderligere information

Vil du læse yderligere omkring gaming, så kan vi anbefale at du kigger på medierådets hjemmeside, Medieraadet.dk
De har udarbejdet nogle fantastiske guides til forældre som er værd at dykke ned i.

Du finder også information om bla. konflikhåndtering og sikkerhed for dit barns færden på internettet. 

Nedenunder er nogen af de guides vi her hos Standardd anbefaler. 

Copyright © 2022 Standardd.dk